NYHETSBREV

Et LIV MED KRIMINALITET ELLER
VEIEN TIL LYKKE?

Pastor Kelly deler sin historie om å redusere vold i Denver.
«Pastoren» bruker de 21 forskriftene fra Veien til lykke som et enkelt og kraftfullt verktøy.

Pastor Leon Kelly er en Denver-legende. Han er ganske enkelt kjent som «pastoren» blant lokalbefolkningen. Han trakk seg selv ut av et liv med kriminalitet og har siden arbeidet for å hjelpe tusenvis av mennesker i byen sin til å gjøre det samme.

Det begynte i 80-årene da Kelly så at gategjenger dannet seg i Denver – noe han kalte «en kreft». Han visste at disse gjengene ville begynne i det små, og latt uten tilsyn, ville ødelegge byen.

Han var fast besluttet på å forhindre byen fra å bukke under og dannet Open Door Youth Gang Alternatives. Pastor Kelly har brukt programmet til å styre mange vekk fra et liv med kriminalitet.

Men det var én ting han manglet.

«Jeg trengte noe som ikke handlet om en religion, ikke om en doktrine, men noe som bare gav mening», sier Kelly. «Hva slags melding kan jeg bruke som et pensum til å forstå hverandre og kunne komme overens?»

Svaret kom med Veien til lykke (TWTH), en ikke-religiøs veiledning til en bedre tilværelse sentrert rundt 21 praktiske forskrifter.

Kelly var imponert over bokens kraftfulle enkelhet og fikk omgående produsert sine egne eksemplarer med skreddersydde omslag. Disse kunne snart bli funnet i hendene på hundrevis av mennesker over hele byen, distribuert ifølge Kellys spesielle teknikk.

Kelly anser hver bok han gir en annen som et frø som en dag vil redde et liv – et liv som ellers ville være fortapt til kriminalitet.

Etter å ha gitt en bok til en fremmed ba han personen om å lese det første kapitlet med forskrift 1: «Ta vare på deg selv», der og da.

«Var det noe i dette du var uenig med?» vil Kelly spørre.

«Nei, ingenting i det hele tatt», vil være det ufravikelige svaret.

«Bra», sier Kelly. «Så les resten av boken!»

Kelly gjør dette uansett hvor han går. Dem han gir boken til kommer tilbake og rapporterer at hver forskrift er gjeldende, sier han. Så ber de om flere eksemplarer til vennene, naboene og familiene sine.

Kelly begynte å innlemme Veien til lykke og de tilhørende informasjonsannonsene (én for hver forskrift) i sitt ukentlige «Snu på programmet»-møter. Møtene er utformet til å hjelpe med å bringe prøveløslatte tilbake inn i samfunnet og samtidig holde dem unna kriminelle gjenger. De blir nå strukturert rundt en forskrift som: «Vær tillit verdig» som gruppen vil undersøke i sine liv og som brukes til å anspore en oppriktig diskusjon.

«Veien til lykke har gitt meg muligheten til å ha forskjellige emner som kunne anvendes og aksepteres av enhver person jeg snakker med og som vedrører enhver type ting de går gjennom i livet», sier Kelly.

Kelly anser hver bok han gir en annen som et frø som en dag vil redde et liv – et liv som ellers ville være fortapt til kriminalitet.

Ronald Sloan, pensjonert leder for Colorado Bureau of Investigation, erkjenner også dette. Han sa det på denne måten i en skriftlig anerkjennelse til pastor Kelly: «Det finnes alltid arbeid som skal gjøres, men som boken med bildet av deg på forsiden, Veien til lykke, sier: ’Vern om og forbedre omgivelsene dine’.

Dere har brakt budskapet fra den boken – fra å ta vare på deg selv til å blomstre og lykkes – til alle innbyggerne i vår flotte by. Jeg roser dere for arbeidet dere har gjort dette året, og i alle tidligere år, for å få det til å skje.»



HJELP MED Å FORANDRE VERDEN

Veien til lykke-stiftelsen internasjonalt arbeider for å snu samfunnets moralske forfall ved å gjenopprette tillit og ærlighet gjennom å få så mange som mulig til å lese og bruke de 21 forskriftene. Bidrag støtter trykking og distribusjon av Veien til lykke-hefter og undervisningsmaterialer.