NYHETSBREV

DISSE 21 FORSKRIFTENE BASERT PÅ SUNN FORNUFT SETTER INDIA PÅ VEIEN TIL LYKKE

Rohit Sharma leser en forskrift fra Veien til lykke til elever i et klasserom i New Delhi.

Hvordan Rohit Sharma bruker de 21 forskriftene på alle mulige måter for å gjenopprette moral til en nasjon.

Rohit Sharma lever i et land hvor tilfeller av voldtekt ble fordoblet mellom 1990 og 2008 og antallet mord har mer enn tredoblet i løpet av 60 år.

Han vokste opp i den indiske hovedstaden New Delhi og vil fortelle deg det som sier seg selv: folket mister sin moral. Foreldre kjemper med å veilede barna sine midt i et samfunn i moralsk oppløsning, men det finnes ingen eksisterende teknologi de kan bruke for å oppnå dette.

Men i 2007 oppdaget Sharma Veien til lykke (TWTH) som gjorde et dypt inntrykk på ham. For å prøve ut hva boken kunne gjøre for andre holdt han sitt første seminar for 100 elever på Vinay Nagar Bengali-skolen.

Elevene, til lærernes store overraskelse og glede, lyttet henført. Mange avla løftet etterpå om å aldri overtre forskriftene igjen.

Før India visste ordet av det hadde Sharma opplært mer enn 2400 av landets lærere. Disse i brakte i sin tur Veien til lykke til mer enn 110 000 elever på bortimot 900 skoler.

Sharma satte deretter siktet mot politiet. Etter å ha mottatt en presentasjon om programmet bestilte New Dehlis visekommissær 10 000 eksemplarer av Veien til lykke med politiets logo stolt under tittelen. Sharma ble bedt om å bringe workshopen til politiet i hvert eneste distrikt i byen. En enhet – trafikketaten i New Delhi – besluttet å gjøre Veien til lykke til kjernen i byens program for å reformere overtredere av trafikkreglene. Mange av de 55 000 overtrederne var så fornøyde med hva de lærte at de takket politiet for «straffen» deres.

Så, til ære for FNs internasjonale dag for lykke slo Sharma og politiet seg sammen for å lede et massivt opptog hvor ca. 2500 mennesker deltok. Opptoget ble startet av et indisk parlamentsmedlem og ble vist til 60 millioner seere på landets topp TV-nettverk.

I alt har Sharma har nå trent over 3000 politimenn og delt ut mer enn 37 500 hefter i 16 delstater i India. Med hjelp fra nasjonale medier har han nådd mer enn 70 millioner mennesker med de 21 forskriftene.

«Jeg har hatt 100 % suksess overalt hvor jeg har brakt Veien til lykke», sier han. Han planlegger å reise til alle Indias 29 delstater og introdusere kampanjen til alle skoler og politietater i sitt fremstøt for et bedre India, som Sharma ser nærmer seg med hvert eneste hefte.

Akkurat som uttrykt i den opprinnelige hensikten med denne veiledningen til et bedre liv basert på sunn fornuft har roen begynt å spre seg over hele landet.



GÅR TIL HANDLING
Etter hvert som som Veien til lykke-teamet arbeider,
synker kriminalitetsraten i Ungarn

Medlemmene av Veien til lykke Ungarn-teamet er på et oppdrag for å forandre landet sitt. Nærmere bestemt, de sikter på å reparere strandede ekteskap ved å reklamere for forskrift 3: «Ikke vær promiskuøs.» De planlegger også å få barn vekk fra gatene og tilbake på skolen ved å bruke forskrift 16: «Vær flittig.» Og endelig ønsker de å se en nedgang i kriminalitet ved å minne folk om forskrift 9: «Ikke gjør noe ulovlig.»

Gjennom distribusjon av Veien til lykke-hefter, sosiale media-kampanjer, online-rådgivning og seminarlevering har denne gruppen begynt å snu trenden. Sammenfallende med starten på tiltaket deres begynte det årlige antallet registrerte forbrytelser å synke i tusenvis og har fortsatt å synke i tre år på rad.



HJELP MED Å FORANDRE VERDEN

Veien til lykke-stiftelsen internasjonalt arbeider for å snu samfunnets moralske forfall ved å gjenopprette tillit og ærlighet gjennom å få så mange som mulig til å lese og bruke de 21 forskriftene. Bidrag støtter trykking og distribusjon av Veien til lykke-hefter og undervisningsmaterialer.