NYHETERGJENOPPRETTER VERDIGHET OG SELVRESPEKT

KUNSTKONKURRANSE UNDERVISER I Å TA VARE PÅ OMGIVELSENE

Ungdommer skaper kunstverk fra gjenbruksmaterialer for en konkurranse basert på forskrift 12, «Vern om og forbedre omgivelsene dine» fra Veien til lykke.

Månedlang feiring gjennom en kunstkonkurranse og dukketeater forbinder miljøvern med kreativitet og moro.

En månedlang kreativ kunstkonkurranse for unge og voksne ble holdt i Scientology Kirken og Samfunnssenteret i Dublin sammen med dukketeaterforestillinger. Aktiviteten med å anvende kunst til å uttrykke Veien til Lykke forskrift 12, «Vern om og forbedre omgivelsene dine», brakte viktigheten av å ta vare på omgivelsene til live for de yngste. Det hele kulminerte i et prisutdelingsevent i anerkjennelse av Verdens miljødag.

Konkurransen hevet bevisstheten om miljøspørsmål og avfallsreduksjon ved å oppmuntre barn og voksne til å skape kunstverk av gjenbrukte eller resirkulerte materialer. Selv marionettene for teateret ble lagd av resirkulerbar papp.

Dette programmet var et av initiativene organisert av Scientology Kirken og Samfunnssenteret som en del av feiringen av «Vern om dine omgivelser»-måneden i juni 2018, basert på forskrift 12.

Over fire søndager ble over 40 konkurransebidrag mottatt, som ble presentert til et panel av dommere bestående av lokale miljøvernforkjempere som valgte ut de best verkene og tildelte priser.

Kunstverkene for konkurransen ble skapt fra materialene fra ReCreate Irland, en sosialt foretak som hjelper lokale virksomheter med å redusere avfall ved å samle inn uønskede og overskuddsartikler og gjør dem tilgjengelige for bruk på skoler, universiteter, grupper med spesielle behov, samfunnssentre og til enkeltpersoner for kunst, kunsthåndverk, teater og kreative prosjekter av alle typer.

«Skapende kunst-konkurransen er en stor familieaktivitet som frembringer den virkelige kunstneren iboende i hver deltaker. Dessuten er det en unik og morsom måte å lære viktigheten av å bevare omgivelsene gjennom gjenbruk og gjenvinning av materialer», sa en deltaker. «Med denne typen aktivitet bidrar vi alle til barna våre, til deres velvære og til hele planeten.»

«Jeg liker dukketeateret veldig godt og jeg lærte hvor viktig det er å ta vare på gatene og parkene våre. Hvis vi holder dem rene vil vi ha et bedre sted å bo», sa en 10-åring etter forestillingen.

På prisutdelingsevntet gav dommerne, som alle arbeider med miljøspørsmål, presentasjoner til barn relatert til omgivelsene. Dette inkluderte Gerry Creighton, en TV-vert fra Dublin Zoo, som brakte en levende slange som en del av presentasjonen sin. Etterpå sa han: «Jeg vet at jeg ikke bare snakker som i en monolog, men informasjonen lander og barn kan tenke med den.»

Over 40 konkurransebidrag ble mottatt, som ble presentert til et panel av dommere bestående av lokale miljøvernforkjempere som valgte ut de best verkene og tildelte priser.

En annen dommer og taler, John Stanton fra Dodder Action, en miljøgruppe som tar hånd om beskyttelsen av Dodder-elven, den ene av de tre viktigste elvene i Dublin, sa: «Jeg er en annengenerasjons del av Dodder River Action, og å ha muligheten til å dele min kunnskap er noe jeg virkelig setter pris på.»

Annette Woolley fra ungdomsorganisasjon Foróige sa etter å ha vært dommer i konkurransen: «Materialene som dere gir disse barna for sin kunst og håndverk er rikelig for å få dem i gang og tenke på hvordan de kan bidra til planeten mens de skaper kunst.

Hvis du ser disse svampene og andre materialer ville folk aldri tenkte på hvordan de kunne brukes på nytt, fordi de ser ut som søppel og de går rett i søppelkassen. Denne fremtidige generasjoner vil leve livet ved å gjenbruke. Det er min ære å være en av dommerne fordi dette er hva jeg har gjort i omtrent 15 år.»HJELP MED Å GJENOPPRETTE TILLIT

Veien til lykke-stiftelsen internasjonalt arbeider for å snu samfunnets moralske forfall ved å gjenopprette tillit og ærlighet gjennom å få så mange som mulig til å lese og bruke de 21 forskriftene. Bidrag støtter trykking og distribusjon av Veien til lykke-hefter og undervisningsmaterialer.