NYHETERGJENOPPRETTER VERDIGHET OG SELVRESPEKT

FRA AFRIKA: ET INTERVJU MED EN TANZANIANSK LÆRER

Jackson Richard Buzingo fra Tanzania (til venstre) presenterer Veien til lykke-pensumet til en lærer på en av flere skoler hvor han har introdusert elevene til de 21 forskriftene.

Fra Tanzanias skyttergraver forteller Jackson Buzingo oss hvordan Veien til lykke gav ham en ny morgendag til å bringe til andre.

Jackson Richard Buzingo er lærer i engelsk, swahili og historie i Kigoma-regionen i Tanzania. Landet er kjent til de fleste for å være hjemmet til det høyeste fjellet i Afrika, Kilimanjaro, og for den årlige store vandringen av to millioner dyr fra Serengeti i Tanzania til Maasai Mara naturreservat i Kenya. Men utenfor de populære attraksjonene, på den nordvestlige grensen av Tanzania nær Burundi, ligger Kigoma-regionen og Buzingos by Kasulu.

«Jeg ble født i en fattig familie. Foreldrene mine var så fattige at de ikke engang kunne bringe meg til skolen. Men siden grunnleggende undervisning var gratis, skaffet til veie av myndighetene, gav det meg en mulighet til å få en utdannelse», sier han. For å gi tilbake, ble Buzingo lærer for å gi Tanzanias barn en lysere fremtid.

«Veien til lykke (TWTH) har vært min følgesvenn siden 2008. Mens jeg gikk siste året på Kabanga lærerhøyskole, hadde jeg vanskeligheter på grunn av fattigdom. Jeg var skuffet fordi jeg ikke hadde noe jeg trengte i livet for å tilfredsstille mine vanlige behov. Jeg husker det godt. I mars 2008 gikk jeg til skolens datamaskinrom for å bruke Internett. Jeg søkte ordet ’lykke’ og jeg fant Veien til lykke-nettstedet og begynte å bestille hefter», forklarer Buzingo. Han begynte å undervise elevene sine i Veien til lykke, i tråd med bokens forfatter, L. Ron Hubbard, som sa: «Du er viktig for andre mennesker. Du blir lyttet til. Du kan påvirke andre.»

Buzingo sier: «I mitt lokalsamfunn bor folk sammen med hevn, de er fiendtlige overfor hverandre, myrder hverandre på grunn av problemer med eierskap av land, familiearvesaker osv. Så jeg vil gjerne prøve mitt beste for å stoppe denne trusselen som vil ødelegge våre ungdommers moral. Det er derfor mitt fokus med Veien til lykke er på ungdom og barn, som utgjør mesteparten av mitt samfunns befolkning.»

Han fortsetter: «Det som betyr noe for meg er å se folk leve i en voldfri verden hvor det ikke finnes urettferdighet, undertrykkelse eller utnyttelse. Fordi jeg tror at folk har den samme bakgrunnen, uansett deres forskjeller, rase, farge, etniske bakgrunn, religiøse overbevisninger osv.»

«Det som betyr noe for meg er å se folk leve i en voldfri verden hvor det ikke finnes urettferdighet, undertrykkelse eller utnyttelse.»

Buzingo leverer nå på tre høyskoler og en videregående skole: Kabanga sykepleier- og jordmorskole, Kabanga lærerhøyskole, Kasulu lærerhøyskole og Muka videregående skole. «I Tanzania står folk overfor forskjellige problemer som kan føre til kaos og vold. Jeg er forpliktet til å bringe forandring gjennom å nå høyskolestudenter, elever på videregående skole, myndighetsledere, så vel som lokale medlemmer av samfunnet», sier han.

Elever forteller Buzingo hva de 21 forskriftene fra Veien til lykke betyr for dem. Som en student fra Kabanga sykepleierskole sa: «Veien til lykke har vist meg hvordan godheten mot andre mennesker er svært viktig, og hvordan disse skriftene er unike i å forbedre menneskelig atferd på grunn av dydene de gir. Jeg kan varmt anbefale L. Ron Hubbards misjon til verden som usedvanlig.»

Buzingo planlegger nå å starte TWTH-klubber på skolene og høyskolene hvor han underviser. «Veien til lykke har forandret livet mitt, og det er derfor jeg arbeider utrettelig for å påvirke andre.»GJENOPPRETT TILLIT

Veien til lykke-stiftelsen internasjonalt arbeider for å snu samfunnets moralske forfall ved å gjenopprette tillit og ærlighet gjennom å få så mange som mulig til å lese og bruke de 21 forskriftene. Bidrag støtter trykking og distribusjon av Veien til lykke-hefter og undervisningsmaterialer.