Bombinger holdt opp

|

Pakistan

.

January 21, 2010

|

Det var ingen bombesprengninger i tre uker etter Veien til lykke-hefter på urdu ble utdelt i Lahore, Islamabad og Rawalpindi i det nordlige Pakistan. Disse byene ligger alle innenfor tre timers kjøring fra den afghanske grensen. I flere måneder hadde Taliban-ekstremister som var under opplæring i Afghanistan, reist over grensen for å drive terror i Pakistan ved å bombe offentlige steder, og så flykte tilbake i sikkerhet i de afghanske leirene sine.

Men da var det at en pakistansk kvinne, som er bosatt i USA, bestemte seg for å gjøre noe for å endre situasjonen. Razia Kahn dro tilbake til dette urolige området i sitt hjemland, bevæpnet med 10 000 eksemplarer av Veien til lykke på urdu. «Det virket helt magisk,» sa Kahn. «Myndighetene kunne ikke tro at vårt lille hefte kunne gjøre sånn forskjell, men bokstavelig talt innenfor få timer etter vi begynte Veien til Lykke-kampanjen kom det færre rapporter om vold. Bombingene holdt helt opp etter at det siste heftet var utdelt.»

Razia Kahn sier at hun vet det er skoleledere og embetsmenn i hele den nordlige delen av Pakistan som absolutt ønsker at Veien til lykke-kampanjen vil fortsette. De prøver å finne måter å finansiere prosjektet på, da de ikke er i tvil om at tusener av menneskeliv allerede har blitt reddet av kampanjens påvirkning i samfunnet.