NYHETERGJENOPPRETTER VERDIGHET OG SELVRESPEKT

EN NY FREMTID FOR SØR-AFRIKA MED VEIEN TIL LYKKE

Veien til lykke-avdelingen i Sør-Afrika gir seminarer til studenter, elever, politi, medlemmer av religiøse organisasjoner og folk fra alle samfunnslag.

Veien til lykke-avdelingen i Sør-Afrika når alle nivåer i samfunnet og hvert hjørne av landet deres for å takle økende kriminalitet.

Selv om det har blitt gjort fremskritt, fortsetter Sør-Afrika å slite med sitt ry som en av verdens kriminalitetshovedsteder. I 2017 falt den generelle kriminaliteten med 1,8 prosent, men ikke alle typer forbrytelser gikk ned. Mord, for eksempel, er økende for 5. år på rad, med et gjennomsnitt på 52 drap per dag.

Men Sør-Afrika Veien til lykke-avdelingen anført av Heidi Wolfaardt, kjenner botemiddelet – Veien til lykke (TWTH). Teamet hennes lanserte et krafttiltak for å nå hver eneste sektor av det sørafrikanske samfunnet med de 21 forskriftene.

Siden politiet hanskes med alle former for kriminalitet er de et hovedfokus for trening. For eksempel resulterte en presentasjon til øverstkommanderende for Pretorias Sunnyside politistasjon i et partnerskap som begynte med treningen av 100 politimenn. Det ble gjort trening med Parkview politistasjon i Johannesburg, så vel som med unge fra Politiforum for Katlehong politistasjon.

En politimann, Hermanus «Spook» van den Berg, utnevnt som et topp medlem av nasjonalpolitiet, så verdien av Veien til lykke. Han arrangerte treningen av sine egne politimenn og leverte til tre skoler i Olievenhoutbosch Township. Lederen for avdelingen for forebygging mot kriminalitet på Bramley politistasjon – som vet at kriminalitet er forbundet med stoff og fattigdom – deltok i en Veien til lykke-workshop. Til den neste workshopen tok han med seg medlemmer av samfunnsorganisasjoner som tar for seg stoff og fattigdom.

Det ble dannet partnerskap med stiftelser over hele landet som nå innlemmer Veien til lykke i deres arbeid. Orlando barnehjem i Soweto underviser barn i forskriftene. Nonprofitorganisasjonen Change the Mind holder Veien til lykke-foredrag som en del av deres sosiale aktiviteter på Bertrams grunnskole. I Cape Town har Stiftelsen for positiv forandring tatt i bruk heftet i deres arbeid med folk som kommer seg fra stoff- og alkoholmisbruk, inkludert tidligere gjengmedlemmer.

Veien til lykke er ikke-religiøs, men taler likevel til folk fra enhver trosretning. Prester anser det derfor som en ressurs for menigheten deres. For eksempel, pastor Shadrak inspirerte 30 andre prester til å levere Veien til lykke-seminarer. Etter å ha blitt introdusert til programmet fikk den nasjonale lederen av Vuvu Kane-kirken i Sør-Afrika to av sine biskoper og flere unge kirkeledere trent i leveringen av programmet.

Det finnes intet hjørne av Sør-Afrika som er for langt unna eller for lite til å forbedre livene til hvem som helst gjennom den moralske veiledningen i Veien til lykke.

Eventer holdes på spesielle dager for å nå enda lenger. Dette inkluderer distribusjon av heftet på Mandela-dagen, en feiring til ære for tidligere president Nelson Mandela, så vel som distribusjon på Frihetsdagen, som feirer dagen for de første demokratiske valg og da Mandela ble president.

Men uansett hvor mange seminarer som blir holdt er den eneste måten å sørge for at hvert eneste hjørne av landet blir nådd, gjennom media. Derfor ble det gjort intervjuer om de 21 forskriftene på Mams FM radio, en stasjon i Mamelodi Township. Enda en sending på UJFM nådde 55 000, mens en annen på VOW FM nådde 35 000 lyttere.

Soweto TV sendte informasjonsannonsene fra Veien til lykke til 70 000 seere og SABC 1 sendte hver forskrift til hele Sør-Afrika og andre afrikanske nasjoner.

Det finnes intet hjørne av Sør-Afrika som er for langt unna eller for lite til å forbedre livene til hvem som helst gjennom den moralske veiledningen i Veien til lykke. Og Veien til lykke-teamet fortsetter med deres effektive handlinger fordi målet er å sørge for at de har nådd hver eneste sørafrikaner med deres budskap.GJENOPPRETT MORALSKE VERDIER

Veien til lykke-stiftelsen internasjonalt arbeider for å snu samfunnets moralske forfall ved å gjenopprette tillit og ærlighet gjennom å få så mange som mulig til å lese og bruke de 21 forskriftene. Bidrag støtter trykking og distribusjon av Veien til lykke-hefter og undervisningsmaterialer.