NYHETERGJENOPPRETTER VERDIGHET OG SELVRESPEKT

NASJONALPOLITIET PÅ FILIPPINENE BENYTTER DE 21 FORSKRIFTENE FOR Å GJENOPPBYGGE EN NASJON

Davao-politiet på Filippinene viser stolt sine eksemplarer av Veien til lykke under en opplæringsperiode.
Veien til lykke-ambassadør Jerry de Tagle arbeider sammen med filippinske tjenestemenn for å nå alle innbyggerne på Filippinene med de 21 forskriftene fra Veien til lykke.

Etter å ha hørt om «det colombianske miraklet», der distribusjonen av Veien til lykke til 20 prosent av den colombianske befolkningen resulterte i en 62 prosent reduksjon i mord, så filippineren Jerry de Tagle for seg en plan for å bringe dette colombianske miraklet til sitt hjemland.

Da kriminaliteten økte med 46 prosent over hele den filippinske øygruppen i 2015, var det filippinske nasjonalpolitiet desperat etter løsninger for å gjenopprette fred og sikkerhet til befolkningen.

Derfor slo De Tagle seg sammen med politisjefen i Davao og leverte sitt første treningsseminar til 45 politibetjenter og ansatte. En måned senere gjennomførte disse politibetjentene sin første pilot-distribusjon, og nådde 2000 mennesker med Veien til lykke i Davaos kriminelle hotspot – Bankerohan-markedet. Dette resulterte i en umiddelbar 70 prosent nedgang i kriminalitet i området.

Budskapet om effektiviteten av Veien til lykke spredde seg blant filippinske militære og polititjenestemenn som insisterte på at De Tagles team skulle komme for å trene deres soldater og politi. Fra Oberst Rodrigo Bonifacios’ forespørsel om å trene 18 000 fengselsvakter til forespørsler fra Hærens 1003. brigade, startet de som var trent på de 21 forskriftene en nasjonal Veien til lykke-kampanje. Det gikk på samme måte i Davao. Der distribuerte politiet Veien til lykke fra dør til dør i hjemmene til narkolangere og brukere og oppfordret dem til å overlevere narkotika for godt.

Bare tre måneder etter at De Tagle leverte sitt første seminar, overgav 1065 stoffbrukere og langere seg til politiet i Quezon City. Alt i alt utløste De Tagle en filippinsk Veien til lykke-revolusjon. Over 7800 tjenestemenn ble opplært på programmet, 33 000 Veien til lykke-hefter ble distribuert over hele landet og over 6,1 millioner filippinere ble nådd gjennom heftedistribusjon og media.

Som et resultat kunngjorde generaldirektøren for Filippinenes nasjonalpoliti, Ronald dela Rosa en 49 prosent nedgang i kriminalitet i 2016 sammenlignet med det foregående året.

Siden da har De Tagle fortsatt å ekspandere sine treningsseminarer. Han trente nylig 3000 personer, inkludert en general, ordføreren og andre politi- og myndighetspersoner på «Etikk for å bygge en nasjon».

Jerry de Tagle sørger for at momentumet skapt med de 21 forskriftene fortsetter å bringe fornuft til alle deler av den filippinske nasjonen.GÅR TIL HANDLING
Et nytt år med potensiell lykke

For å forberede det verdensberømte Hollywoods årlige juleopptog ryddet frivillige opp i gatene.

Et helt nytt år venter oss. Det finnes mange tiltak som kan utføres hele året for å anvende forskriftene i Veien til lykke og gjøre en virkelig forskjell i ens liv og i samfunnet. I fjor var Los Angeles-avdelingen av Veien til lykke fast bestemt på å få sin hjemby til å glitre for tilskuerne ved Hollywoods årlige juleopptog.

Det er den største julefeiringen i USA som trekker over én million tilskuere og blir sett av ytterligere millioner på TV. Så ved å anvende forskriften «Vern om og forbedre omgivelsene dine» organiserte frivillige en gateopprydning dagen før opptoget. Dette ansporet byens innbyggere til å donere dusinvis av koster, børster, spader og annet rengjøringsutstyr.

En representant fra Los Angeles’ byråd møtte mannskapet for å gi dem den endelige starten. Et team på 30 gikk ut på gaten i Veien til lykke-T-skjorter og fylte dusinvis av poser med skitt og rusk langs opptogsruten. Under opptoget neste kveld fikk millioner av mennesker overalt i verden se Hollywood stråle.GI ET BIDRAG

Veien til lykke-stiftelsen internasjonalt arbeider for å snu samfunnets moralske forfall ved å gjenopprette tillit og ærlighet gjennom å få så mange som mulig til å lese og bruke de 21 forskriftene. Bidrag støtter trykking og distribusjon av Veien til lykke-hefter og undervisningsmaterialer.