NYHETERGJENOPPRETTER VERDIGHET OG SELVRESPEKT

IDRETTSUTØVERE FRA TORINO LØPER ÉN KILOMETER FOR HVER AV DE 21 FORSKRIFTENE

Den 4. årlige Veien til lykke Torino Halvmaraton ved startstreken, med 500 idrettsutøvere som løper i ånden av de 21 forskriftene i Veien til lykke.
Veien til lykke-avdelingen i Torino i Italia arrangerer en årlig halvmaraton for å bringe folk sammen og hjelpe med å forbedre tilstander i byen gjennom deres felles kjærlighet for sport.

Situasjonen vi står overfor i Torino er forfallet av omgivelsene, både fra et fysisk og sosialt perspektiv», sier Giuseppe Cicogna. «Vi har kriminalitet og en følelse av desperasjon i visse sosiale klasser.» Hans beslutning om å snu dette moralske forfallet førte Giuseppe til å gå i spissen for en Veien til lykke halvmaraton i Torino.

I 2014 arrangerte Simone Leo, en berømt italiensk ultra-maratonløper og Veien til lykke-forkjemper, et møte for Giuseppe med presidenten for den italienske foreningen for amatøridrett. Det møtet gav inspirasjon til ideen om Torino Veien til lykke Halvmaraton. Datoen ble satt for november det året og reklame for den begynte fra en Veien til lykke-bod ved en annen maraton.

Den første Veien til lykke Halvmaraton i 2014 hadde mottoet: «21 km for 21 budskap basert på sunn fornuft». Hver eneste kilometer av løypa var markert av et to meter høyt panel som viste en forskrift fra Veien til lykke. Løpet er ikke-konkurrerende, uten rangering, timing, eller premier for plasseringer og bringer sammen løpere på alle nivåer av evner og erfaring.

«Løpet er ikke-konkurrerende ... og bringer sammen løpere på alle nivåer av evner og erfaring.»

Det vellykkede arrangementet fikk sponsing fra Torino by og myndighetene i Torino Distrikt 7. Det første løpet hadde 260 løpere, og det neste året deltok 300 løpere. Flere sponsere kom om bord i 2016 – herunder presidenten for Piemonte-regionen der Torino er hovedstad – det samme for myndighetene i Torino Distrikt 5, og 465 løpere deltok.

Ved 2017 hadde ryktet spredd seg, og Torino Distrikt 6 ville også være med. Da de så at maratonløypa gikk gjennom deres eget distrikt, insisterte de på at de også ville være oppført som sponsor for dette løpet, som trakk 500 løpere.

Veien til lykke-budskapet når nå idrettsutøvere og deltakere år etter år, og tusenvis av andre gjennom TV, trykt og online-media som rapporterer om løpet – og det hele tjener til å oppløfte Torino og regionen.FAKTA

VÅRE OMGIVELSER
De følgende fakta er grunner til at vi må ta vare på våre omgivelser.

27 %

av korallrev

over hele planeten har blitt ødelagt

80 %

AV SKOGER

har allerede gått tapt, med ytterligere 375 kvadratkilometer ødelagt hver dag

6768

MÅL

av produktivt land blir til ørken hver time

1,8

MILLIONER DØDSFALL

hvert år er forårsaket av utrygt vann og vann-relaterte sykdommer

55

MILLIARDER TONN

av fossil energi, mineraler, metaller og biomasse blir utvunnet hvert år fra jordenHJELP MED Å GJENOPPRETTE TILLIT

Veien til lykke-stiftelsen internasjonalt arbeider for å snu samfunnets moralske forfall ved å gjenopprette tillit og ærlighet gjennom å få så mange som mulig til å lese og bruke de 21 forskriftene. Bidrag støtter trykking og distribusjon av Veien til lykke-hefter og undervisningsmaterialer.