NYHETERGJENOPPRETTER VERDIGHET OG SELVRESPEKT

BRINGER LYKKE OG RO TIL LA VILLE LUMIÈRE – LYSENES BY

Veien til lykke Paris-teamet viser stolt frem resultatene fra en opprydning i Paris, etter å ha gått til handling med Veien til lykke-forskrift 12, «Vern om og forbedre omgivelsene dine.»
Da terrorisme truet byen og borgernes sikkerhet, utvidet Veien til lykke Paris-teamet deres levering og rekkevidde for å bringe fred og toleranse.

Paris – Lysenes by – er berømt av mange grunner, blant dem det ikoniske Eiffeltårnet, Louvre-museet og Notre-Dame, for å nevne noen få. Men i 2015 skapte Paris internasjonale overskrifter av en annen, høyst foruroligende grunn. I januar angrep bevæpnede menn Paris’ kontorer for det satiriske tidsskriftet, Charlie Hebdo og 12 personer omkom. I november drepte et terrorangrep bortimot 130 mennesker og såret hundrevis flere.

Inntil 2015 hadde Veien til lykke Paris-avdelingen delt ut 175 000 eksemplarer av heftet og nådd alle 831 butikker i Saint-Denis kommune – byens fattigste distrikt – med hefter til kundene deres. Men angrepene var en oppvekker. Teamet utvidet sin rekkevidde til omegnen av Paris, det største byområdet i Den europeiske union.

De lanserte en «Fred og toleranse»-kampanje og gikk ut på gatene med et skreddersydd omslag av Veien til lykke i Clichy og Saint-Ouen i det nordlige Paris. De reiste nordvestover til Bobigny, la Veien til lykke-hefter i postkasser, og vestover til Belleville, kjent for bråkete natteliv. Hefter ble delt ut til innbyggere og til butikksjefer for kundene deres. For å hjelpe tiltaket tok 170 taxi-sjåfører med seg bunker av hefter for å gi til passasjerer.

Mot slutten av 2017 bad politisjefen i Paris Veien til lykke-teamet om å fokusere på den nordlige regionen, et veldig foruroligende område på grunn av narkotikahandel og medfølgende kriminalitet. De utvidet rekkevidden av kampanjen ytterligere og delte ut hefter på Épinay-Villetaneuse jernbanestasjon i det nordlige Saint-Denis, på Stalingrad-plassen nordøst i Paris og Place de l’Opéra i det nordlige sentrale Paris. Teamet så kraften i Veien til lykke til å endre folks liv. En ung mann som hadde blitt gitt heftet en måned tidligere på Porte de Paris-stasjonen oppsøkte de frivillige for å fortelle dem at han hadde anvendt forskriftene 13, «Ikke stjel», og 16, «Vær flittig» og nå hadde fått seg jobb og hadde sluttet å stjele. For å demonstrere forskrift 12, «Vern om og forbedre omgivelsene dine», tok teamet opp spader, hansker og søppelsekker og begynte å rydde opp i urolige områder rundt omkring i byen. I Porte de la Chapelle, hvor omstreifere bor i provisoriske tilfluktssteder. fikk teamet snart selskap av omstreifere som tok på seg hansker, utstyrte seg med søppelsekker og hjalp til med å rydde opp på stedet med stolthet i ansiktene.

Veien til lykke lyser faktisk opp Lysenes by med en moralsk gjenoppblomstring.GÅR TIL HANDLING
Verdens miljødag

Hvem som helst, av enhver størrelse kan bli med oss å beskytte og forbedre omgivelsene.

Hvert år i juni feirer vi Verdens miljødag.

Veien til lykke-forskrift 12, «Vern om og forbedre omgivelsene dine», sier: «Det er mange ting man kan gjøre for å hjelpe til med å ta vare på planeten. De begynner med ideen om at man burde gjøre det. De fortsetter ved å foreslå for andre at de burde gjøre det. Mennesket har nådd et punkt hvor det er i stand til å ødelegge planeten. Det må bringes videre opp til et nivå hvor det har evnen til og handler for å redde den. Når alt kommer til alt, er den det vi står på.»

Vi inviterer deg til å ta på deg din Veien til lykke-T-skjorte og skape ditt eget event eller bli med i en av avdelingene våre denne måneden. Og så gå til handling for å beskytte og forbedre omgivelsene våre. Det finnes massevis av ting du kan gjøre for å demonstrere forskrift 12, fra å lede opprydningskampanjer i offentlige områder, plante trær, eller arrangere en visning av Veien til lykke, boken-på-film eller holde et møte med miljøspesialister.

Skriv til oss og fortell om dine planer!HJELP MED Å GJENOPPRETTE TILLIT

Veien til lykke-stiftelsen internasjonalt arbeider for å snu samfunnets moralske forfall ved å gjenopprette tillit og ærlighet gjennom å få så mange som mulig til å lese og bruke de 21 forskriftene. Bidrag støtter trykking og distribusjon av Veien til lykke-hefter og undervisningsmaterialer.