NYHETERGJENOPPRETTER VERDIGHET OG SELVRESPEKT

GÅR FORAN MED ET GODT EKSEMPEL I HOLLYWOOD MED VEIEN TIL LYKKE

Kelley og Jeff Pomerantz (nederst til høyre) lanserte en opprydning i deres hjemby med forskrift 12 av Veien til lykke, «Vern om og forbedre omgivelsene dine».
Los Angeles-avdelingen av Veien til lykke (TWTH), etter anmodning fra politistasjonssjefen, renser opp i Hollywood og skaper trygge omgivelser i Stjernenes by.

Hollywood, California – hjemmet til filmstudioer og berømtheter, med mer enn 10 millioner turister som besøker den ikoniske Walk of Fame hvert år. Imidlertid har antallet av mennesker som lever på gaten og stigende kriminalitet vært et voksende problem. Los Angeles’ politistasjonssjef over Hollywood visste hvor han skulle gå for å finne en løsning – Veien til lykke. Da Los Angeles TWTH-avdelingen fikk en anmodning om hjelp, nølte Kelley Pomerantz, avdelingens leder, ikke. Eller som hun uttrykker det, «spillet var igang».

Kelley og hennes mann, Jeff, samlet et team av frivillige og begynte med regelmessige gateopprydninger og TWTH-utdelinger i området. Hun sier: «Vi samlet en gruppe av frivillige, tok på oss Veien til lykke-T-skjorter, fylte ryggsekker med hefter og gikk ut. Byen skaffet til veie feiekoster, poser og spader for rengjøring.» Disse opprydningene ble en månedlig aktivitet.

Forskrift 12, «Vern om og forbedre omgivelsene dine», sier: «Når mennesker tilsynelatende ikke er i stand til å ta vare på sine egne ting og omgivelser, er det et symptom på deres følelse av ikke virkelig å høre til der, og på at de ikke virkelig eier sine egne ting.» Derfor begynte de rengjøring rundt de hjemløses leirplasser, og snart begynte de hjemløse selv å plukke opp feiekoster og spader til å å rense opp og hale søppelsekker inn i den ventende lastebilen. Hver av dem fikk sitt eget eksemplar av Veien til lykke.

Los Angeles’ politistasjonssjef over Hollywood visste hvor han skulle gå for å finne en løsning – Veien til lykke.

Forskrift 16, «Vær flittig», sier: «Arbeid er ikke alltid behagelig. Men få er mer ulykkelige enn de som fører en formålsløs, uvirksom og kjedsommelig tilværelse ... Det kan faktisk demonstreres at produksjon er grunnlaget for moral.»

Allerede ved deres andre månedlige opprensing så de forandring. «Vi ble overrasket over å se at noen av de områdene vi hadde renset opp i forrige måned hadde forblitt rene og færre hjemløse folk var til stede», sa Jeff Pomerantz. De hjemløse begynte snart å rapportere til TWTH-avdelingens frivillige om fremgangen deres i å finne seg arbeid og komme seg tilbake på sine egne to ben og vekk fra gatene.FAKTA

BRINGER LYKKE
Her er en oppsummering av resultatene av et år med aktiviteter med Veien til lykkes verdensomspennende kampanje.

2

MILLIONER

Veien til lykke-hefter utdelt verden over.

321

SPESIALLAGDE OMSLAG

Veien til lykke-hefter spesiallagd for enkeltpersoner til å dele med venner, kollegaer og befolkninger

56 880

ELEVER

nådd i klasserom med Veien til lykke

388 552

BESØKENDE

til thewaytohappiness.org hvor de kan be om heftene, se videoer og gjøre E-kurs

84,5

MILLIONER

nådd gjennom sending på TV av Veien til lykke-informasjonsannonser og bok-på-filmHJELP MED Å GJENOPPRETTE TILLIT

Veien til lykke-stiftelsen internasjonalt arbeider for å snu samfunnets moralske forfall ved å gjenopprette tillit og ærlighet gjennom å få så mange som mulig til å lese og bruke de 21 forskriftene. Bidrag støtter trykking og distribusjon av Veien til lykke-hefter og undervisningsmaterialer.