12.3 LES AVSNITTET

Forskrift 12-1, Vern om og forbedre omgivelsene dine: Vær velstelt

12-1. VÆR VELSTELT.

1

Ettersom de ikke behøver å tilbringe tiden sin med å se på seg selv, innser enkelte mennesker av og til ikke at de utgjør en del av andres omgivelser og hvordan andre tar seg ut. Og noen innser ikke at andre vurderer dem på grunnlag av utseendet deres.

Selv om klær kan være dyre, er det ikke så vanskelig å få tak i såpe og de andre midlene for personlig pleie. Teknikkene er av og til vanskelige å finne frem til, men de kan utvikles.

I noen samfunn, når de er barbariske eller blir svært degenererte, kan det til og med være på moten å vekke anstøt hos folk. I virkeligheten er dette et symptom på manglende selvrespekt.

Når man mosjonerer og arbeider, kan man virkelig bli skitten. Men dette utelukker ikke at man kan bli ren igjen. Som et eksempel klarer en del europeiske og engelske arbeidere å se ordentlige ut til og med når de arbeider. Man legger merke til at noen av de bedre idrettsfolkene tar seg godt ut til tross for at de drypper av svette.

Omgivelser som skjemmes av ustelte mennesker, kan ha en snikende, deprimerende virkning på ens moral.2

Oppmuntre folk rundt deg til å ta seg godt ut, ved å rose dem når de gjør det, eller til og med forsiktig å hjelpe dem med problemene deres når de ikke gjør det. Det kan øke både selvrespekten og moralen deres.

  1. 1. verne: forhindre skade på; beskytte.
  2. 2. moral: den mentale og emosjonelle holdningen som et individ eller en gruppe har; følelse av velvære; villighet til å sette i gang; en følelse av felles formål.
  3. 3. vandalisme: forsettlig og ondskapsfull ødeleggelse av offentlig eller privat eiendom, spesielt av noe som er vakkert eller kunstnerisk.