VINTEREN 2015NYHETSBREV

Veien til lykke bringer nytt liv
MOTOR CITY-TEAM SLÅR TILBAKE MOT BYENS FORFALL

Landemerket Spirit of Detroit er en passende bakgrunn for Veien til lykke-teamet som bringer nytt liv inn i byen.

Detroit i Michigan, en gang berømt som Motor City på grunn av sin bilindustri og Motown for sin musikalske arv, er i dag en av Amerikas storbyer som har størst vanskeligheter. Stigende arbeidsløshet, kriminalitet og narkohandel har gjennom de siste 10 årene drevet 25 % av befolkningen ut av byen og etterlatt tusenvis av forlatte virksomheter, bygninger og hjem. I 2013 var Detroit den første større amerikanske byen som erklærte konkurs. Men de som kjempet mot det skremmende forfallet i dette arnestedet for kriminalitet var en voksende bevegelse blant Detroits innbyggere bestemt på for å puste nytt liv i byen. Monika Biddle var blant dem som lot seg inspirere av Veien til lykke som har medvirket til å senke kriminaliteten i andre byer, og hun håpet på det samme i Detroit.

les mer >>

DEN DOMINIKANSKE REPUBLIKK
Viseminister for høyere utdanning leder Veien til lykke

Enid Gil, viseminister for høyere utdanning i Den dominikanske republikk, etter hennes utnevnelse til nasjonal leder av Veien til lykke.

Mens Den dominikanske republikk er det mest populære reisemålet i Karibia er landet plaget av utbredte sosiale stridigheter. I de siste 20 år har mordraten steget med 25 % og landet er blitt til den største sentralen for narkohandel i Karibia. Det offentlige undervisningssystemet (det verste i Karibia og Mellom-Amerika, hvor nesten 50 % av barna slutter på skolen) fører til en høy arbeidsledighetsrate (15 %). Barnearbeid og prostitusjon blant unge er utbredt.

les mer >>

Veien til lykke
FORANDRER VERDEN – ÉN PERSON AV GANGEN

Den dyptgående innvirkningen av Veien til lykke kan tydelig ses av forandringene til det bedre i enkeltpersoners liv som i sin tur påvirker hele samfunnet, som i disse eksemplene.

Rektor, videregående skole, Michigan:
«Vi har redusert volden på skolen med 80 % i løpet av det siste skoleåret. Vi har også redusert respektløs oppførsel mot lærere og vulgært språk. Barna er nå mer tilbøyelige til å sette seg ned, være rolige, tenke over hva de gjør og gå foran med et godt eksempel. Det er en 100 % forbedring.»

Ledertrener, California:
«Vi henviser ofte våre ansatte til boken for å hjelpe dem å løse personlige problemer. Boken er faktisk en medvirkende årsak til vår suksess.»

les mer >>

112 MILLIONER HEFTER
112 Språk

Fordi Veien til lykke er for alle, er heftet oversatt til 112 språk, deriblant språk som snakkes av relativt få mennesker inklusive:

Haitisk-kreolsk I tillegg til fransk er det et av Haitis to offisielle språk og snakkes av 12 millioner mennesker.
Maorisk I tillegg til engelsk er det et offisielt newzealandsk språk som snakkes av 23,7 % (160 000) av maoribefolkningen.
Tetum I tillegg til portugisisk er det et offisielt språk i Øst-Timor, som snakkes av 85 % av de 1,1 millioner menneskene i landet.


FAKTA
Nedgang i kriminalitet med Veien til lykke

Politiet rapporterer nedgang i kriminalitet i samfunn som er mettet med Veien til lykke

Plettenberg Bay, Sør-Afrika: Etter at politiet delte ut Veien til lykke på engelsk, afrikaans og xhosa, gikk butikktyveriene ned med 63%, forsøk på butikkinnbrudd gikk ned 67 % og grovt ran 100%.

Ciudad Juarez, Mexico: Byen gikk ned på listen over «verdens farligste byer» fra nr. 1 til nr. 37 etter utdelingen av Veien til lykke, med antallet mord i 2013 lavest siden 2008.



EN VEIVISER TIL ET BEDRE LIV BASERT PÅ SUNN FORNUFT

Veien til lykke-heftet med 21 forskrifter (regler eller anvisninger for oppførsel) er kjernen i et omfattende undervisningsprogram for skoler og lærere i samfunnet, undervisningsledere for virksomheter og fagfolk i kriminalomsorgen – komplett med pensum og audiovisuelle hjelpemidler.



HJELP ANDRE MED Å FINNE VEIEN TIL LYKKE

Veien til lykke-stiftelsen internasjonalt arbeider for å snu samfunnets moralske forfall ved å gjenopprette tillit og ærlighet gjennom å få så mange som mulig til å lese og bruke de 21 forskriftene. Bidrag brukes til trykking og distribusjon av Veien til lykke-hefter, og de øvrige undervisningsmaterialer.