GÅ FORAN MED ET GODT EKSEMPEL

Veien til Lykke hjelper unge å styre utenom umoral gjennom programmer som gjør dem i stand til å utvikle et moralsk kompass basert på sunn fornuft.

Som motivering for tallrike prosjekter for unge, gir Veien til lykke de unge en aktiv rolle i oppbyggingen av ansvar, tillit og anstendighet.

Et stort fremstøt fra The Way to Happiness Foundation dreier seg om å hjelpe barn i skolealderen til å utvikle positive standarder for riktig og gal atferd – standarder de kan bruke til å planlegge en vellykket fremtid med.

Og mens The way to Happiness Foundation leder mange plakatkonkurranser og stilkonkurranser for unge, er deres største konkurranse Gå foran med et godt eksempel, som har vært i mer enn 12 000 skoler og nådd 12 millioner elever.

Ikke nok med det, men den nasjonale Gå foran med et godt eksempel-konkurransen har også blitt rost seksten ganger i den amerikanske kongressen.

HVORDAN KONKURRANSEN FOREGÅR

Dette er en konkurranse hvor alle vinner. Barn og elever i fire aldersgrupper (5–8, 9–11, 12–14 og 15–17) kan vinne medaljer i olympisk stil, penger og andre premier.

Dommere velger nasjonale og regionale vinnere, samt i hver stat og hver by basert på et poengsystem som er basert på konkurransereglene.

Vinnere fra regioner, stater og byer kan presentere et nytt prosjekt i den nasjonale konkurransen som avholdes det følgende året.

 1. Hver elev som melder seg på konkurransen får et eksemplar av Veien til lykke-boken, som kan fås på 97 språk.
 2. Barna skal lese Veien til lykke-boken, og så utføre et prosjekt basert på en eller flere av retningslinjene i boken.
 3. De sender så inn en skriftlig rapport (700 ord eller mindre) om hva som ble gjort, hvorfor de satte et godt eksempel for andre og hvorfor det burde vinne.
 4. Dommerne gir ekstra poeng hvis rapporten omfatter video, bilder, illustrasjoner, avisutklipp, brev eller utsagn fra andre som overvar det eksempelet som elevene satte.
 5. Dommerne inspiserer hvert deltagende eksempel så de kan velge nasjonale, regionale eller by-vinnere. (Dette er den eneste konkurransen hvor hver deltager med et godt eksempel og en rapport vinner en pris av en eller annen type!)
 6. Bedrifter, myndigheter og støtte fra enkeltpersoner skaffer midlene, og i mange tilfeller også de premiene som blir gitt. Bedrifter som har sponset og er støttespillere har omfattet:
 7. IBM
  SAATCHI & SAATCHI
  WAL-MART
  McDONALD'S OPERATORS
  HOLIDAY INN
  STATE FARM INSURANCE
  FRUIT OF THE LOOM
  WELLS FARGO BANK
  IHOP
  LOS ANGELES INTERNATIONAL AIRPORT
  HOME SAVINGS & LOAN
  CONCORD TECHNOLOGY

Prosjektene kan være hva som helst som fremmer moralske verdier som er basert på sunn fornuft, og som finnes i Veien til Lykke-boken. Noen deltagere har gjennomført opprydningskampanjer i nabolaget, i en park eller på en strand. Andre har organisert og delt ut eksemplarer av Veien til Lykke i sine lokalsamfunn.

Noen samfunnsaktiviteter har fremmet verdier som ærlighet, toleranse, hardt arbeid, kompetanse, respekt for andres religiøse overbevisninger, å verne om miljøet eller å være flittig.

Kontakt oss for å finne ut hvordan du innfører Gå foran med et godt eksempel-konkurransen på din skole eller i ditt lokalsamfunn.