3. IKKE VÆR PROMISKUØS.1

1

Sex er måten rasen viderefører seg selv på inn i fremtiden gjennom barn og familie. Mye glede og lykke kan komme fra sex: Naturen ordnet det slik for at rasen skulle fortsette. Men gal bruk eller misbruk straffer seg hardt: Naturen ser ut til å ha ordnet det slik også.

3-1. Vær trofast mot seksualpartneren din.

Utroskap fra en seksualpartners side kan redusere ens overlevelse kraftig. Historien og avisene flommer over av eksempler på hvor voldsomme menneskers lidenskaper kan være når de er vekket til live av utroskap. «Skyldfølelse» er det minste ondet. Sjalusi og hevn er de store uhyrene: Man vet aldri når de vil våkne. Det er vel og bra å snakke om å være «sivilisert», «uhemmet» og «forståelsesfull»; ikke noe snakk vil reparere ødelagte liv. En «følelse av skyld» er ikke på langt nær så skarp som en kniv i ryggen eller pulverisert glass i suppen.

I tillegg er det spørsmålet om helse. Hvis du ikke insisterer på trofasthet fra en seksualpartner, stiller du deg selv åpen for sykdom. I en veldig kort periode ble det sagt at kjønnssykdommene var helt under kontroll. Dette er ikke tilfellet nå, hvis det noen gang var det. Nå finnes det uhelbredelige typer av slike sykdommer.

Problemene med dårlig seksuell oppførsel er ikke nye. Den mektige buddhistiske religionen i India forsvant derfra i det sjuende århundret. Ifølge dens egne historikere var årsaken seksuell promiskuitet i klostrene. I nyere tid vil man, når seksuell promiskuitet blir utbredt i en organisasjon av forretningsmessig eller annen type, se at organisasjonen mislykkes. Uansett hvor siviliserte deres diskusjoner om utroskap er, så splintres familier når de stilles overfor det.

Øyeblikkets begjær kan bli en livstids bedrøvelse. Innprent dette i dem du har rundt deg, og vern din egen helse og glede.

Sex er et stort skritt på
veien mot lykke og glede.
Det er ikke noe galt med det
hvis det ledsages av trofasthet
og anstendighet.

  1. 1. promiskuøs: det å ha tilfeldige og løse seksuelle forhold.