1 TA VARE PÅ DEG SELV.

1-1. Få pleie når du er syk.

Når folk er syke, selv med smittsomme sykdommer, hender det ofte at de ikke isolerer seg eller søker korrekt behandling. Som du lett kan se, har dette en tendens til å sette deg i fare. Når noen er syke, insister på at han eller hun tar passende forsiktighetshensyn og får skikkelig pleie.

1-2. Hold kroppen din ren.

Folk som ikke bader eller vasker hendene jevnlig, kan bære på bakterier. De setter deg i fare. Du er i din fulle rett til å insistere på at folk bader regelmessig og vasker hendene sine. Det er uunngåelig at man blir skitten når man arbeider eller trener. Få dem til å vaske seg etterpå.

1-3. Bevar tennene dine.

Hvis man pusset tennene etter hvert måltid, har det blitt sagt at man ikke ville få tannråte. Dette eller tyggegummi etter hvert måltid gjør mye for å verne andre mot munnsykdommer og dårlig ånde. Foreslå for andre at de bevarer tennene sine.

1-4. Spis skikkelig.

Folk som ikke spiser skikkelig, er ikke til mye hjelp for deg eller seg selv. De har en tendens til å ha et lavt energinivå. De er noen ganger irritable. De blir lettere syke. Det kreves ikke merkelige dietter for å spise skikkelig, men det kreves at man spiser næringsrik mat regelmessig.

1-5. Få hvile.

Selv om man mange ganger i livet er nødt til å arbeide utover normale søvnperioder, kan en person bli en byrde for andre hvis han eller hun generelt forsømmer å få ordentlig hvile. Trøtte mennesker er ikke årvåkne. De kan begå feil. De er utsatt for ulykker. Akkurat når du trenger dem, kan de velte hele arbeidsbyrden over på deg. De setter andre i fare. Insister på at folk som ikke får tilstrekkelig hvile, får det.