NYHETERGJENOPPRETTER VERDIGHET OG SELVRESPEKT

HEDRER KULTURELLE TRADISJONER PÅ DEN INTERNASJONALE VENNSKAPSDAGEN

Multikulturelle deltakere på en lunch på Den internasjonale vennskapsdagen i Scientology Kirken Pasadena i California.
En Internasjonal vennskapsdag-feiring organisert av Veien til lykke-stiftelsens avdeling i Pasadena i California, presenterte kultur, mat og tradisjoner fra Sri Lanka.

I feiring av Den internasjonale vennskapsdagen ville Veien til lykke-avdelingen i Pasadena California, hedre sine venner fra byens Sri Lanka-samfunn. Derfor avholdt de en internasjonal mat- og vennskapslunsj, arrangert av Scientology Kirken Pasadena, som presenterte Sri Lankas unike arv, inkludert tradisjonell mat fra både Sri Lanka og Nepal.

De ble ønsket velkommen til Kirken av vår leder for offentlige anliggender. I sin åpningstale forklarte hun at ved ganske enkelt å gi et eksemplar av Veien til lykke til venner og bekjente, kan vi skape en kultur av vennlighet, en person av gangen, og skape en innvirkning på problemer av primær betydning for samfunnet så som hjemløshet, kriminalitet, vold og rasisme.

Lederen for kulturelle anliggender i Sri Lanka Foundation (SLF) introduserte programmet deres med en video som viste skjønnheten i Sri Lanka og dens kulturelle tradisjoner. Publikum fikk så nyte en blendende forestilling av Sri Lankas dansere kledd i tradisjonelle kostymer. Musikken ble arrangert av SLF’s Performing Arts Center, som har som oppgave å bringe den 2500 år lange historien til Sri Lanka til live gjennom tradisjonell dans og tromming.

«Ved ganske enkelt å gi et eksemplar av Veien til lykke til venner og bekjente, kan vi skape en kultur av vennlighet, en person av gangen.»

Gjestetaler for eventet var Nandi Jasentuliyana, formann emeritus for Internasjonalt institutt for luft- og romlov. Han snakket om betydningen av vennskap og henviste til Veien til lykke-forskrift 18, «Respekter andres religiøse overbevisninger», som sier: «Toleranse er en god hjørnestein å bygge mellommenneskelige relasjoner på.»

Den internasjonale vennskapsdagen som ble først foreslått i 1958, ble kunngjort i FNs generalforsamling for å inspirere til fred og bygge broer ved å støpe vennskap blant folkeslag, land, kulturer og enkeltpersoner. Den legger vekt på aktiviteter som fremmer internasjonal forståelse og respekt for mangfoldet av forskjellige kulturer.FAKTA

MANGLENDE UTDANNELSE
Kunnskap er makt, men ikke alle har tilgang til nødvendig utdannelse

263

MILLIONER

barn i skolealderen verden over går ikke på skolen

57

MILLIONER

av barna går ikke på skolen fordi det ikke finnes noen skole de kan gå på i deres område

15 til 17

ÅR GAMLE

er fire ganger mer tilbøyelige til å ikke gå på skolen enn 6 til 11 år gamle

9

MILLIONER

jenter i Afrika sør for Sahara vil aldri lære å lese eller skrive

35

PROSENT

av alle barn som ikke går på skolen bor i konflikt-rammede områderGJENOPPRETT TILLIT

Veien til lykke-stiftelsen internasjonalt arbeider for å snu samfunnets moralske forfall ved å gjenopprette tillit og ærlighet gjennom å få så mange som mulig til å lese og bruke de 21 forskriftene. Bidrag støtter trykking og distribusjon av Veien til lykke-hefter og undervisningsmaterialer.