NYHETSBREV

BRINGER RO I TURBULENTE TIDER

Veien til lykke Brussel-teamet drar fra butikk til butikk og tilbyr sine skreddersydde Fred og solidaritet-hefter til eierne og kundene deres.
Brussels butikkeiere er veldig glade for sjansen til å spre Veien til lykkes universelle budskap om toleranse.
Veien til lykke-hefter til å oppløfte borgerne i et problemfylt Brussel.

Mens Belgia kom ut av sjokket over den mest dødbringende terrorhandlingen i landets historie, trappet Brussels Veien til lykke-team opp innsatsen for å bringe de 21 forskriftene og deres beroligende virkning til landet.

De har siden lansert en «Fred og solidaritet»-kampanje med skreddersydde Veien til lykke-hefter som viser en symbolsk due og Belgias flagg og deler disse ut overalt. Du vil nå finne disse heftene i hele Brussel.

Gjennom regelmessige besøk til travle lokale butikker har teamet fått ut mer enn 1000 hefter. Butikkeiere av alle raser, religioner og nasjonaliteter har favnet den første moralkodeksen som utelukkende er basert på sunn fornuft. De begynte omgående å dele dem ut til kundene sine.

Veien til lykke er registrert i Guinness rekordbok som den mest oversatte ikke-religiøse boken noen sinne. Den ble gitt til en butikkinnehaver på hans eget språk, urdu. Nå har han et eksemplar ved sengen. Han leser én forskrift om kvelden og utarbeider hvordan han kan anvende den til å forbedre livet sitt.

Teamet hører ofte historier om dem som mottar Veien til lykke, leser den fra perm til perm og ser den som en praktisk gjenspeiling av deres egen personlige filosofi eller tro.

Her er bokens stabiliserende budskap til denne rystede byen: «Man kan noen ganger føle seg som et virvlende løvblad som blåser nedover en skitten gate. Men ingen har sagt at livet var en rolig og velordnet ting: Det er det ikke. Man kan, i større eller mindre grad, tegne opp sitt eget veikart og følge det.»



VI vil gjerne HØRE FRA DEG

Hver eneste dag når lærere, fengselsbetjenter og ledere for nonprofit-organisasjoner ut for å spre moralverdier basert på sunn fornuft. Her er hva de har å si om hva de oppnår med Veien til lykke.

LÆRER, PALMIERINA, BRASIL

Dette materialet har vært ekstremt viktig for meg. Det gir elevene mine en mulighet til å leve med harmoni, fred og visdom.

LÆRER, TORREÓN, MEXICO

Jeg har ansvaret for en gruppe elever i alderen 16 til 19 år som bor i en farlig by. Jeg ønsker å formidle verdier til disse unge menneskene. Denne undervisningspakken har vært vidunderlig for dette – elevene elsker det.

Lærer, Tinaquillo, Venezuela

Jeg arbeider på en videregående skole og på et idrettsuniversitet. På begge steder finnes det mange tenåringer som mangler hengivenhet og verdier. Denne pakken forandrer liv.

FENGSELSBETJENT, USA

Jeg underviste en overgangsklasse for innsatte i fengselet og fant Veien til lykke-videoene svært nyttige i undervisningen i livsferdigheter. De innsatte kjente seg igjen i skikkelsene og det ansporet en masse samtaler og diskusjoner.

LÆRER, USA

Dette heftet og DVD-en er vidunderlige å bruke. Jeg liker at det finnes en informasjonsannonse før videoen – dette muliggjør et flott grunnlag for å diskutere hva elevene har sett i det virkelige livet. Jeg har delt dette med spesiallæreren som arbeider sammen med meg så vel som skolerådgiveren på skolen min. Spesiallæreren ser videoene sammen med oss og bidrar til diskusjonene. Skolerådgiveren er begeistret over at jeg gjør noe som dette i klassene mine.

PROGRAMKOORDINATOR, USA

Vi presenterer programmer for adspredelse og forebygging mot tilbakefall for ungdomsdomstolene i Las Vegas, Nevada og finner at dette materialet gjør en enorm forskjell.



HJELP MED Å FORANDRE VERDEN

Veien til lykke-stiftelsen internasjonalt arbeider for å snu samfunnets moralske forfall ved å gjenopprette tillit og ærlighet gjennom å få så mange som mulig til å lese og bruke de 21 forskriftene. Bidrag støtter trykking og distribusjon av Veien til lykke-hefter og undervisningsmaterialer.