BRINGER LYKKE TIL KARATEMESTERSKAP

OKINAWA, JAPAN

Veien til lykke slutter seg til karatelivsstilen i disiplinens fødested – øya Okinawa.

Veien til lykke blir delt ut på Okinawa Super Karate-do World Grand Prix-mesterskapet.

Karate er ikke bare en form for kampsport, men en måte å leve på. Et viktig punkt i karatelivsstilen er budo, som er, som et nettsted beskriver det: «For dem som praktiserer karate, er det en form for kampsport, men enda viktigere, det er en form for menneskelig utvikling som vi kan bruke til å endre våre vaner, bli mer verdifulle for samfunnet vårt, så vel som for alle vi berører i våre daglige liv.»

Øya Okinawa i Japan er fødestedet til karate, og disiplinen har blitt betraktet som ikke bare en beherskelse av kroppen, men som en beherskelse av ånden, siden dens opprinnelse. Okinawa strever imidlertid med dens egne problemer med fattigdom og stoff. Arbeidsløsheten er nesten dobbelt så høy som på det japanske fastlandet, og følgelig det ledsagende stoffmisbruket som ofte følger med fattigdom.

Derfor, da Okinawa Super Karate-do World Grand Prix-mesterskapet i 2019 skulle holdes i Okinawa i Japan, hadde presidenten for World Koshiki Karatedo Federation en dobbelt grunn til å ønske at de 21 forskriftene i Veien til lykke skulle styrke mesterskapet og øya.

Veien til lykke-teamet i Japan forsynte hefter til konkurrenter og kampsportlærere fra hele verden som deltok. Heftene ble også gitt til foreldre og folk som så på, så vel som Okinawa-samfunnet, det hele med formålet å hjelpe dem i deres søken etter sann karatebudo.